Hier vind je alles wat te maken heeft met liefde, relaties en sex.
Vragen uit:
2 3 4 5 6 7 8 9 10  - Volgende pagina

Alle vragen uit Oktober 2014 (148)

Merlijn (10)
waarom moet ik jongen blijven? Hoi Sitah.Ik ben Merlijn, een meisje van 10. Ben eigelijk een jongen, maar bijna alles aan me en alles in me is een meisje. Ik heb niets met jongensdingen, met poppen heb ik ook niets, maar vind het super om me eigen kleren te maken, wat me moeder zelf ook altijd doet. Ik heb heel lang lichtblond haar, wat tot op me kontje hing (nu halverwege me rug). Loop graag in zelfgemaakte rokjes en jurkjes. Als je mij ziet zie je gewoon een meisje van 10. Maar nu het probleem. Mensen om me heen snappen het niet echt wat er met mij is. Vooral mijn opa van vaderskant zegt "Ach, trek dat joch een broek en een shirt aan en laat m naar de kapper gaan.....". Hij vind dit een gril van de nieuwe tijd. Je verzint het toch niet zelf als kind dat je van geslacht wilt veranderen? Anderen zeggen wel eens tegen me ouders dat ze het wel een beetje overdreven vinden dat ze toelaten dat ik me als meisje kleed. Toen ik anderhalf was, dachten veel mensen al dat ik een meisje was. Ik weet niet hoe het is om me als jongen te kleden en om als jongen te gedragen. Maar weet wel dat ik mij goed voel hoe ik nu ben. Ik zit in een gendertraject. Maar wat ik zelf afvraag is waarom hier nog zo'n taboe op ligt?XXX Merlijn
Moderator: Sitah
Beste Merlijn,

Wat ontzettend dapper van je dat je al op zo`n jonge leeftijd het gendertraject in gaat.
Mensen begrijpen dit soort dingen niet en reageren dan zoals je opa doet. Zij kunnen zich niet voorstellen dat jij je van binnen zoveel anders voelt, en dat heeft er ook mee te maken dat het niet zo vaak voorkomt.

Het is super dat je ouders je hierin steunen en jou je laten uiten zoals jij dat wilt, daarmee laten ze ook zien dat ze van je houden als persoon, niet als jongen of als meisje.

Er zullen vast situaties komen met mensen die het niet snappen, probeer daar boven te staan, jij bent jij en je bent goed zoals je bent. Maar zo te horen ben je daar al heel verstandig in.

Groetjes,
Sitah
Kim (13)
een gebruiksding? Hoi SitahWaarom doen jongens/mannen vaak alsof een meisje/vrouw een gebruiksding is? Ik ben twee keer verkracht door de zelfde jongens van 16 en 17. Bedoel niet alleen de pijn maar ook de manier hoe ze over me spraken. Dat is niet alleen zo bij verkrachting of aanranding, maar ook gewoon hoe jongens over meisjes praten. Ik was 9 en mijn vriendje 10 toen we samen voor het eerst bloot waren. Vorig jaar zomer was het nog steeds aan met hem, en heb ik hem gepijpt, wat 2 oudere jongens hebben gezien. Toen mijn vriendje er niet was hebben ze me gepakt. Later bleek dat ze mijn vriendje bedreigden en hij moest vertellen hoe ze mij konden pakken. Ze zijn allebei gestraft. Ik zit nu met mijn geaardheid. Via de hulpverlening heb ik een meisje leren kennen, zij is 14, zij is seksueel misbruikt We konden samen gelijk heel goed, wat al snel liefde bleek en dat we allebei genieten van de seks die we nu samen hebben. Maar vind me vriendje ook nog steeds heel leuk, alhoewel we na de verkrachtingen niet meer zo intiem zijn. Kunnen je bi/lesbische gevoelens tot uiting komen door zoiets?Groetjes KimModerator: Sitah
Beste Kim,

Ja, in sommige gevallen is een relatie met iemand van hetzelfde geslacht dan gevoelsmatig een stuk "veiliger" omdat je je beter in elkaars gevoelens kunt inleven.

Maar het is vreselijk wat je hebt meegemaakt en ik hoop dat er ook goede jongens in je leven komen want niet iedereen is hetzelfde.
Sterkte!

Groetjes,
Sitah
Debby (14)
jongen Waarom krijgt een jongen in de sauna een stijve als je over seks hebt en zo?

het werd hard en dan weer slap en dan weer hard bij hemdenk niet dat hij zag dat ik er elke keer naar keerwas in een handdoek bij hem maar zag het echt goed hoor
Moderator: Sitah
Beste Debby,

Voor jongens is seks en alles wat er mee samenhangt vreselijk spannend en daar raken ze opgewonden van.
Praat eens over huiswerk en school, wedden dat er niets gebeurt?

Groetjes,
Sitah
Simone (11)
nat maar waarom krijg je nat daar?
Moderator: Sitah
Beste Simone,

Als je lichaam opgewonden raakt bereidt het zich voor op seks (betekent niet dat het ook gaat gebeuren natuurlijk). Als jij niet nat genoeg bent is het pijnlijk om seks te hebben.
Om dit te voorkomen zorgt je lichaam ervoor dat een penis makkelijker naar binnen kan door nat te worden.

Groetjes,
Sitah
Simone (11)
raar waarom krijg je nat of water bij je spleet als je daar aanzit en vrijft? Ik vrijf soms en dat voelt raar en ook lekker. Weten jullie dit durf het thuis niet te vragen.

Ken ook niemand waar ik dit aan kan vragen.
Moderator: Sitah
Beste Simone,

Door het wrijven raak je opgewonden en daar word je vochtig van. Het is een hele normale lichamelijke reactie.

Groetjes,
Sitah
Anoniem (14)
Mooie dag Mijn dag kan niet meer stuk. Het begon allemaal op het eerste lesuur, bij gym. Ik ben heel slecht in hoogspringen en volleybal. Dat deden we, ik was nogal klunzig. Maar het zag er grappig uit en moesten er om lagen. Dat is altijd mooi. Werd gevraagd, door het meisje waar ik verliefd ben, om mee te fietsen op de terugweg. Ik kwam ze na een km tegen en toen vroeg ze dat. We waren met een clubje van 8, eentje ging al vrij vroeg weg. En uiteindelijk waren we nog met drie over, helaas fietste ik niet met de gene waar ik verliefd ben door, want ik woon ergens anders dan haar.Vind ze mee leuk, mij leek van wel?
Moderator: Sitah
Beste Anoniem ,

Ze vindt het in ieder gezellig met je. Of ze ook verliefd op je is, is moeilijk te zeggen. Daar kom je alleen maar achter door meer dingen samen te doen (eventueel met vrienden erbij) of om het haar te vragen.

Fijn dat je zo`n leuke dag hebt gehad!

Groetjes,
Sitah
Sara (12)
omkleden Mag ik of kan ik samen omkleden voor zwemmen met mijn beste vriendin nu ik borsten heb gekregen? Zij heeft nog helemaal niks.

Heb al wel 1 keer omgekleed toen mijn zusje erbij was die staarde de hele tijd naar mij en vooral mijn borsten.
Moderator: Sitah
Beste Sara,

Zolang jullie je daar allebei prima bij voelen kun je gewoon samen omkleden, niets aan de hand.

Groetjes,
Sitah
Bab (12)
topjes Ik ga morgen samen met mama en mijn bf shoppen en ook topjes en nieuw ondergoed niet meer die kinderachtige dingen en ook misschien hi thee maar weet niet wat dat is

en mijn zus gaat lekker niet meesorry wilde ik even zeggendoeiXXOXOXOXO

Bab
Moderator: Sitah
Beste Bab,

Gewoon aan je moeder vragen als ze iets roept wat je niet helemaal weet. Een high tea is thee drinken met heel veel lekkere dingetjes erbij, cupcakes, bonbons, hartige hapjes. Heel gezellig en ook erg lekker! :-)

Ga er maar lekker van genieten, het klinkt als een leuk dagje shoppen.

Groetjes,
Sitah
jonathan (18)
Geen oplossing meer hallo,ik heb ondertussen al een relatie dan meer als 2 jaar. ik ben er nu ook wel zeker van dat ik u kan meedelen dat dit geen kinder of puber relatie meer is. Alles is redelijk serieus voor onze leeftijd. Ik leg jullie nu even mijn probleem uit. Mijn vriendin en ik staan momenteel op het punt om uit elkaar te gaan. De reden hiervoor zijn er natuurlijk: ik wil blijkbaar teveel sex (2 a 3) zij is totaal niet voor sex. ik moet haar om de 10 min masseren BWZ maar daar word ik dan weer zot van. We gaan ook de laatste tijd weinig met elkaar om op vrijdag of zaterdag gaat zij weg met haar vrienden en ik met de mijne. zoals dit weekend wilt zij vrijdag een halloweentocht doen maar ik heb er een hekel aan. De zaterdag moet zij naar een feest van een vriendin terwijl ik terug gevraagd ben op een ander verjaardag feest. Ook heb ik gisteren iets gedaan wat eigenlijk in een relatie niet zou mogen. Ik heb namelijk haar facebook account opgedaan om te gaan controleren daar zag ik ondere andere dat ze een foto had gestuurd naar een vriend van haar. Dat doe je toch niet? het rare was dat er ook bij die foto niets van geschreven tekst stond. We zoeken nu sinds enkele dagen een oplossing. Maar zowel zij als ik zien in dat dit na enkele tijd weer hetzelde zou zijn. Waar zij ook problemen mee heeft is mijn moeder die woont zogezegd in "pluto". ik weet me er allemaal geen raad niet meer bij. Ik heb eigenlijk ook nog een geheim voor haar en dat luidt als volgt: ik rook al enige tijd maar zij is enorm tegen roken. ze zei me altijd als ik zou beginnen roken dat het meteen gedaan zou zijn. Soms denk ik dat uitmaken beter voor ons beiden zou zijn,we hebben dit al eens gedaan maar ik mis haar meteen enorm. ik ben enorm graag bij haar alleen zijn we twee uiterste voor elkaar. er zijn ook goeie en lieve punten tussen ons. Mijn kennis over auto's vindt ze echt prachtig. terwijl ik haar lach niet kan weerstaan. Om eerlijk te zijn heb ik ook bang om alleen te vallen. Zoals s'nachts kom ik toe en kon ik dan tegen haar aan kruipen maar dat zou er allemaal niet meer zijn. Ik zou hier eigenlijk nog uren kunnen vertellen maar ik zal het hier bij houden.hopelijk weten jullie raad voor me!!Alvast bedankt !
Moderator: Sitah
Beste jonathan,

Jullie hebben geheimen voor elkaar en afgezien daarvan is seks bij jullie ook een punt van aandacht.
Als jullie er allebei al vaker aan gewerkt hebben moet je op een gegeven moment ook de beslissing nemen uit elkaar te gaan, met in je achterhoofd dat je er echt alles voor gedaan hebt.

Je bent nog jong jullie hebben je allebei toch wat anders ontwikkelt in de afgelopen jaren. Dat is niet erg maar de basis voor je relatie is daardoor ook anders geworden.
Dat je niet alleen wilt zijn is logisch maar je zult merken dat het echt went.

Groetjes,
Sitah
Lisalovesjoeri (15)
Pijn na seks!! Ik heb altijd na de seks heeel veel pijn met plassen,hoe komt dit?
Moderator: Sitah
Beste Lisalovesjoeri,

Misschien vingert je vriend je te ruw en daardoor kan je clitoris beschadigen of overgevoelig raken.

Groetjes,
Sitah
2 3 4 5 6 7 8 9 10  - Volgende pagina
Copyright (C) 2002-2014 Leerlingen.com - Adverteren op Leerlingen.com - Privacy beleid