Hier vind je alles wat te maken heeft met liefde, relaties en sex.
Vragen uit:
2 3 4  - Volgende pagina

Alle vragen uit September 2014 (33)

Tim (13)
hoe moet ik beginnen? Hoi

ik ben een jongen van 13j en zit nu in de 2e klas.

In mijn nieuwe klas zit een meisje dat ik best wel leuk vind.

maar hoe moet ik beginnen?

ik sla niet helemaal dicht bij comlimenten of vragen maar ik vind het wel lastig.

ik zeg als ik haar zie "hoi" maar daar blijft het bij

Kan iemand mij verder helpen?
Moderator: Jaapie
Beste Tim,

Wat je zou kunnen doen is haar op een maandag bijvoorbeeld eens vragen of ze een leuk weekend had, stel dat je haar alleen tegenkomt of eens naast haar staat ergens. Bijvoorbeeld "Hoi, balen he, de week is weer begonnen..", "wel lekker weekend gehad?"

Maak gewoon een normaal praatje en probeer niet gelijk door te denken aan dat je uiteindelijk misschien wat met haar wil, leer haar eerst kennen en kijk of er een klik is.

Succes!

Jaapie
Lise (14)
bang voor de vriend van mijn moeder HoihoiHeb een broertje van 12 en ben zelf 14. Onze ouders zijn 3 jaar geleden gescheiden doordat onze moeder een vriend had. Onze papa is touringcarchauffeur en daardoor zijn we toegewezen aan onze moeder met een omgangsregeling, 1 keer in de twee weken een weekend bij onze papa. Al snel kwam die vriend bij ons inwonen. En altijd als onze moeder aan het werk is komt hij in onze kamers, of in de douche als we aan het douchen zijn. Hij betast ons, mijn broertje nog meer dan mij. Als we het tegen onze moeder zeggen, zegt hij dat het niet waar is en zij gelooft hem. Als zij dan weer weg is krijg ik op me donder en even later zit hij weer "liefkozend" aan me en aan me broertje. Heb al een paar keer op het punt gestaan om het tegen onze papa te vertellen. Maar ben bang voor wat er daarna gebeurt bij onze moeder thuis als die zak er achter komt. Familie kunnen we niet naar toe, wonen in het buitenland, opa en oma vaders kant zijn te oud en van moeders kant zijn dood.Wat moeten we doen om van die zak af te komen? Want zo willen me broertje en ik niet verder!!!!!Help ons AJB!Groetjes Lise
Moderator: Jaapie
Beste Lise,

Wat hij doet mag absoluut niet! Heel belangrijk hier melding van te maken tegen je vader, dit mag absoluut niet doorgaan! Vraag je vader om advies, het verstandigst is om hier ook aangifte van te doen bij de politie, je vader kan je hierbij steunen natuurlijk.

Schaam je er niet voor, wat die zak doet is absoluut niet ok en strafbaar! Vertel het aan je vader en hij zal jouw en je broertje hiermee helpen

Je kunt verder de kindertelefoon bellen voor verder advies, dit is anoniem en gratis: 0800- 0432

Jaapie
Patricia (13)
raar Waarom is het raar om je vader in bad te zien en niet mijn broertje van 11?Mag je nog samen in bad met je zusje ze zeurt er echt om. Of ben ik er te oud voor. Ze is ook 11.
Moderator: Jaapie
Beste Patricia,

Dit heeft te maken met het feit dat je vader volwassen is en 'volgroeid', terwijl jij nog volop in ontwikkeling bent. Als je lichaam zich verder gaat ontwikkelen merk je dat het gebruikelijker is dat alleen mannen elkaar naakt zien en vrouwen elkaar naakt zien. Ouders geven de kinderen dan de ruimte om zich te ontwikkelen, omdat niet iedereen zich er comfortabel bij voelt als z'n lichaam in ontwikkeling is.

Met je zusje in bad kan natuurlijk wel, maar alleen als je dit zelf ook wilt, het is niet raar verder.

Jaapie
jan (13)
sex Welke leeftijd kun je echt sperma spuiten
Moderator: Jaapie
Beste Jan,

Dit kan al gebeuren op jouw leeftijd, er is niet 1 moment in de leeftijd van een jongen dat dit ineens kan, dit verschilt per persoon.

Jaapie
Sem (13)
Is de leraar verliefd op me? HoiHeb een vraag over een leraar. Hij doet tegen mij altijd erg leuk, maakt complimentjes dat ik een beautyjongen ben en er mooi uitzie. Heb er op gelet of hij dat ook bij anderen doet. In de klas ben ik zeker de enige! Hij weet dat ik modellenwerk doe waar ik zelf een documentaire van heb gemaakt. In dat filmpje komt ook uit dat ik op jongens val, voor het geval het nog niet op zou vallen....Ja, ik vind hem ook leuk, maar verder niet. Ben verliefd op een leuke jongen wat gelukkig wederzijds is. Maar wat moet ik met de leraar???Groetjes Sem
Moderator: Jaapie
Beste Sem,

Ik zou je leraar verder geen aandacht geven, als jij hem gewoon als leraar blijft behandelen zou hij jou ook gewoon als leerling moeten behandelen. Wellicht probeert hij echt alleen maar een compliment te maken en je op je gemak te laten voelen.

Mocht je op gegeven moment toch het idee hebben dat hij andere dingen wil, wees dan heel duidelijk dat je hier niet voor open staat of maak er in een extreem geval melding van (dit lijkt me niet nodig als ik het zo hoor).

Kortom, focus je op die leuke jongen!

Jaapie
Bieke (14)
zin in seks Ik praat soms over seks met een oudere vriendin. En van die dingen krijg ik soms kriebels als je mij begrijpt.

En krijg ik vet zin om dingen te doen die zij ook doet en tegen mij zegt.

En ik zie soms mijn broertje bloot en hij pubert al dus is er meer te zien. Ik heb dan vet veel zin om de dingen te proberen die mijn vriendin heeft vertelt. Hoe kan ik dat tegen houden. Heb al 1 keer iets stom gedaan maar dacht er toen niet over na.

hoe kan ik dit stoppen?????????????????????????????????????????????

please zeg het me
Moderator: Jaapie
Beste Bieke,

Op jouw leeftijd is het heel normaal dat je 'zin' hebt in dit 'dingen', die komt door je hormonen die volop aan het ontwikkelen zijn. Hier is dus niets ongewoons aan!

Toch is het op jouw leeftijd met een ander iets doen wel erg vroeg, dan kun je beter eerst je eigen lichaam gaan ontdekken. Wees dus niet onverstandig om met een ander (jongen) iets te doen, zeker niet het hebben van (onveilige) seks, je kunt hier een SOA van oplopen of zelfs zwanger raken (op jouw leeftijd al).

Het is goed mogelijk dat wanneer jij je eigen lichaam gaat verkennen er bepaalde opluchting komt waardoor je 'zin' zal zakken.

Jaapie
annoniem (15)
animalsex ik weet dat het verboden is omtedoen maar is er naar kijken op internet ook verboden?

Moderator: Jaapie
Beste annoniem,

Het is overal verboden, maakt niet uit 'waar' je er naar kijkt.

Jaapie
Tim (13)
jong kunnen klaarkomen Mijn jongere broertje is nu net 10.

Toen hij nog 9 was vertelde hij mijn moeder dat hij op de gymles was klaargekomen en dat hij daarbij in zijn broekje had geplast. Hij heeft zijn verhaal ook aan mij verteld. Ik heb hem gefeliciteerd met zijn eerste sperma! Ik had mijn moeder gevraagd of het ook echt sperma was. Mijn moeder weet het niet zeker omdat hij nog geen haartjes bij zijn piemel heeft, maar er zat wel een vlek in zijn broekje.

Vraag

1 Is 9 jaar niet erg jong voor een jongen?

2 Heeft hij al sperma?

3 Waarom komt hij juist op gym klaar? gebeurt dat bij meer jongens? (hij vertelde mij dat het als vanzelf gebeurde)
Moderator: Jaapie
Beste Tim,

9 Jaar is zeker erg jong, maar het kan natuurlijk wel. Het zal vooral 'voorvocht' zijn, niet echt hele dikke sperma, die productie is er nog niet echt op die leeftijd.

Waarom het bij Gym gebeurd kan ik niet direct zeggen, het kan komen door een moment van opwinding van het lichaam, de hormonen beginnen op die leeftijd wel langzaam meer in beweging te komen (meestal iets latere leeftijd).

Jaapie
Melissa (19)
Pijn Hallotjes,Heb regelmatig seks met mijn vriend en dat vind ik ook heel erg fijn.

Alleen heb van die momenten, dat ik opeens hele erge brandende pijn heb. Meestal komt het door de seks.

Maar ik weet niet wat het is en ik vind het ook heel erg vervelend!Weten jullie wat het is en wat ik er misschien aan kan doen.Heb het meestal, als we klaar zijn de eerste keer.Maar het is niet altijd, heb ook gewoon vaak seks dat ik het niet heb.Kunnen jullie mij een mailtje sturen als ik een antwoord heb!

Kijk namelijk niet altijd op de website.Mijn email staat in het lijstje!

Moderator: Jaapie
Beste Melissa,

Het zou kunnen dat je last krijgt doordat het toch niet 'nat' genoeg is, wanneer je in een iets minder ontspannen bui bent (dat kan af en toe gebeuren) heb je dus kans dat doordat het minder nat is geworden het eigenlijk een soort 'schuurt'. Wat je zou kunnen proberen is te kijken of het met glijmiddel beter gaat bijvoorbeeld.

Wanneer jullie het veilig doen, kan het ook zijn dat je van bepaalde condooms last hebt, het is niet heel ongebruikelijk dat de vrouw last krijgt van de latex (er bestaan ook latex vrije condooms).

Jaapie
caoilinn (17)
ben verliefd okee dus ik was 13 en mn buurvrouw vierde aar 60 e verjaadag en toen kwam aar neef oscar (22) aar helpe om alles in orde te make. maar toen moeste we elkaar helpe en werde we verliefd op elkaar Op het verjaardagfeest zelf zijn we toen apart gaan prate en hebbe we gekust enzo ... dus mijn eerste vraag is s of je als mindejarige met iemand ouder dan 18 een relatie kunt hebbe ???

en dan zagen we elkaar meer en meer en zei vertrouwdd ik hem voor 100 % ik hield echt van hem en omgekeerd ..

maar dan ope en dag zei hij dat het niet meer verder kon hij kon het niet aan zijn ouders vertelen (ik eigenljik ook niet) en dus zei hij dat we elkaar niet meer gingen zien.. hij had ergens gelijk maaar toch brak het mij hart... :(

maar nu (4 jaar later) verscheen hij plots weer toen ik iets moest langsbrenge bij mijn buurvrouw en hij was daar toen ook en ik was plots zo onderstebove dat ik gewoon wegrende. xwant ik heb een vriend en hij is de eerste sinds oscar en ik voel me zo goed bij hemmaar maar dan plots kwam hij thuis met mijn oudere zus en stonden ze te kussen in de keuken en ik was zoooooo jaloers !!

nu ik vind het zo dom want het logiscte lijkt me om hier met mijn zus over te prate maar we konden vroeger nooit goed overweg dus ik wil het niet verpesten... dus moet ik met haar praten of nie?? en zou ik ook prate met mijn vriend want nu begint alles weer opnieuw ik heb echt drie maanden verdrietig geweest toen oscar wegging . en ja ik ben nog verliefd op oscar maar nu is het helemaal anders en ik weet helemaal niet wat te doen... met wie moet ik prate ???dankje dankje wel want ik zit hier zo mee!!

Moderator: Jaapie
Beste Caoilinn,

Lastige situatie zeg, kan me goed voorstellen dat je even niet weet waar je met jouw verhaal heen kunt.

De leeftijd tussen jouw en Oscar is (nu nog steeds) wel groot natuurlijk, op deze leeftijd is het al iets minder groot probleem, maar zeker toen je 13 was kon het echt nog niet.

Weet je waarom je Oscar zo leuk vind? Kan het te maken hebben met het feit dat hij de eerste was en het daardoor speciaal is? Als je nu gelukkig bent met je vriend, zou ik me daar volledig op focussen en Oscar laten voor wat het is.

Natuurlijk niet leuk om te zien dat je zus nu wat heeft met hem, maar aan de andere kant heb je zelf nu ook een (leuke) relatie. Dat gun je haar ook gewoon toch?

Jaapie
2 3 4  - Volgende pagina
Copyright (C) 2002-2014 Leerlingen.com - Adverteren op Leerlingen.com - Privacy beleid